Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nda Öğrencilere Motivasyon

Domaniç Hayme Ana MYO Öğrencileri Akademisyen Kudret Armağan’ın motivasyon semineri ile stres attı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana MYO’da Türkiye’nin değişik illerinde Motivasyon Tırı Projesiyle Köy okullarındaki öğrencilere Motivasyon, İletişim ve Teknolojik Uygulamalar konularında gönüllü eğitimler veren Akademisyen Kudret Armağan Kudret Armağan, öğrencilere kariyer planlamaları, motivasyon ve stres yönetimi konularında eğitim seminer verildi.

Domaniç Hayme Ana MYO Konferans Salonunda motivasyon seminerine Domaniç Hayme Ana MYO öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencileri de katıldı.

Hayata pozitif bakmanın önemine değinen Armağan, güne neşe ile başlamanın, tebessüm ederek güne merhaba demenin, güne karamsarlığa iten değil hareketlendiren bir müzikle başlamanın kişiyi daha enerjik hale getirdiğini, güne daha motive başlamasını sağladığını söyledi. Bireysel olarak hedefe odaklanmanın önemine değinen Armağan, “Hedefinize odaklanın. Hedefinizden saptırmak isteyen hiç birşeye izin vermeyin. Kendinize başaracağım mesajları verin. Başarmaya odaklanın göreceksiniz ki, başaracaksınız” dedi.

Öğrencilere bir kısım rahatlama eksersizleri yaptıran Armağan, sportif, sosyo-kültürel faaliyetlerin kişiler üzerinde önemli etkileri olduğunu ifade etti. Değişik motivasyon uygulamalarıyla seminere katılanlara hoş saatler geçirten armağan, stres yükünün atılmasını, hayata güzel bakılmasını tavsiye ederek, değişik örnek ve uygulamalarla bunu nasıl yapabileceklerini gösterdi.

Seminere, MYO ve Lise öğrencilerinin yanı sıra akademisyenler, lise müdür ve öğretmenleri de katılarak ilgi ile izlediler.

Seminer sonunda düşüncelerini dile getiren öğrenciler, seminerden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, geleceğimize pozitif bakabilme adına kazanımlar kazandık dediler.

Seminer sonunda verdiği seminer için teşekkür eden MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Yasemin Durmaz, Öğr.Gör. Kudret Armağan’a günün anısına bir çini tabak takdim etti.

 

Son Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022, Salı