Domaniç Hayme Ana MYO‘da Küresel Isınma ve Sürdürülebilir Kalkınma Semineri düzenledi

DPÜ Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı müfredatında yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında, dersin sorumlu öğretim üyesi Doç.Dr.Filiz Yüksel danışmanlığında yürütülen projede, Sadık Ahmet Kılıçarslan, Osman Onuk, Ali İhsan Demiralay, Alper Fidan, Furkan Adem Başkurt ve Emre Acar’dan oluşan proje ekibi Domaniç’te ortaöğretim öğrencilerini küresel ısınma ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenledi.

Domaniç Hisar İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliği, Domaniç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Aydın, ortaöğretim okulundan çok sayıda öğretmen ve öğrenciler ilgiyle izlediler.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilişkilendirilen projede Doç.Dr.Filiz Yüksel sürdürülebilir kalkınma kavramı ve sürdürülebilir kalkınma amaçları hakkında bilgilendirme yaptığı seminerde, proje ekibinde görev alan öğrenciler, küresel ısınma, küresel ısınmanın etkileri, küresel ısınmanın önlenebilmesi için alınması gereken tedbirler ile iklim değişikliğinin Türkiye’deki etkileri konularında öğrencileri bilgilendirdiler.

Etkinlik sonunda, Şube Müdürü Recep Aydın proje ekibine teşekkür etti. Doç.Dr.Filiz Yüksel böylesine hayati bir konuda çalışmak istedikleri için proje ekibine teşekkür ederek, küresel ısınma ve önlemleri konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak istedikleri bu örnek çalışma benzeri etkinliklerin işbirliği içinde genişletilerek ülke çapında yürütülmesi, erken yaşlarda bu konuda bilinç oluşturulmasını temennisini dile getirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022, Cumartesi