Meslek Yüksekokulumuzda “Dünden Bugüne Ziraat Bankası ve Kariyer Olanakları“ Semineri

Dünden Bugüne Ziraat Bankası ve Kariyer Fırsatları Anlatıldı
100. yıl etkinlikleri kapsamında Ziraat Bankası Domaniç Şube Müdürü Halil CERAN tarafından "Dünden Bugüne Ziraat Bankası ve Kariyer Olanakları" isimli konferans gerçekleştirildi.

DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO Konferans Salonunda  gerçekleştirilen konferansta Domaniç Ziraat Bankası Şube Müdürü Halil Ceran tarafından Ziraat Bankası ve Kariyer fırsatları anlatıldı. Ceran, MYO öğrencilerine bankacılık mesleğinde kariyer imkanları, bankalarda önlisans öğrencilerinin istihdam olanakları, bankacılık mesleğinin avantajları, mesleki donanımın gerekliliği ve  bankacılık sektörünün güncel durumu gibi konularda bilgi ve tavsiyelerde bulundu.

Ceran, konferansta ayrıca Ziraat Bankasında kariyer yapmak isteyen öğrencilerimizin hangi yolları izlemeleri gerektiği, hangi sınavlara hazırlanmaları gerektiği, özgeçmiş hazırlarken dikkat edecekleri hususlar ve mülakatlarda nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında da bilgiler sundu.  Ceran, öğrencilerin, Ziraat bankasının internet sitesinde yer alan ilanların takip ederek açık pozisyon duyurularına ulaşabileceğini, istihdamın  sınavlarla  sağlandığını belirti.

Ceran konferansta ayrıca iş hayatının zor taraflarını ve bu zorlukları aşabilmek için öğrencilerin aldıkları eğitimin önemi vurgulayarak tavsiyelerde de bulundu.

Ceran ayrıca öğrencilere Ziraat Bankası'nın kuruluşu, istihdam ve staj olanakları hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerden gelen sorular cevaplandırdı. Halil CERAN "Her ne kadar bankacılık sektöründe teknolojinin kullanımı yaygınlaş kazansa da insana olan ihtiyaç sunulan hizmet paketlerine bağlı olarak her zaman bulunmaktadır" dedi.
Konferansı öğrenciler, Müdür Yardımcısı Dr. Vural AKAR ve Dr. Öğr. Üyesi Sezai Özten izledi. Müdür Yardımcısı Dr. Vural Akar, Halil Ceran'a etkinlik sonunda teşekkür ederek plaket takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2022, Pazartesi