Öğrenciler, Sosyal Güvenlik Bölümünün Avantaj ve Muhtemel Fırsatlarını Anlattılar

DPÜ Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı müfredatında yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında, dersin sorumlu öğretim üyesi Doç.Dr.Filiz Yüksel danışmanlığında yürütülen sosyal sorumluluk projesi, sosyal güvenlik bölümünün tanıtımı amacıyla Sosyal Güvenlik Bölümüne Işık Tutan Gençler proje grubunu oluşturan Murat Yücedağ, Rahmi Kaçmaz, Rümeysa Karkur, Furkan Akkurt, Muhammed Ali Odabaş ve Ferdi İrez tarafından hayata geçirildi.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından birisi olan “Nitelikli Eğitim” amacıyla ilişkilendirilen, “Siz De Sosyal Güvenlik Bölümünü Tercih Edin Işığımız Sönmesin” sloganıyla yürütülen projede proje ekibi Sosyal Güvenlik bölümü ile ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra, Domaniç Hayme Ana MYO öğrencileri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Çağlar Mızrak ile yaptıkları röportajı sundular.

Etkinlik kapsamında Sosyal Güvenlik uzmanı Çağlar Mızrak ile gerçekleştirdikleri röportaj ile ilgili bilgileri aktaran proje grubu öğrencileri, Mızrak’ın Sosyal Güvenlik Öğrencilerinin iş hayatında ve sosyal yaşamda avantajları ve muhtemel yakalayabilecekleri fırsatları konusundaki röportajdaki şu bilgileri aktardılar:

“Sosyal Güvenlik Bölümü Okuyan öğrencilerimizin iş hayatındaki ve sosyal yaşamlarındaki avantajları nelerdir ?” sorusuna verdiği Sosyal Güvenlik Öğrencilerinin avantaj ve fırsatları konusunda bilgileri öğrencilere aktardılar. Mızrak’ın “Sosyal Güvenlik Kurumu ve sosyal güvenlik sistemi kamu kurumları arasında diğer kurumlara göreceli daha detaylı, daha teknik bir mevzuata sahip ve alanında prim hesaplama, emekli aylığı hesaplama, sağlık hizmetlerine müstehaklık gibi uzmanlık isteyen konuları barındıran bir yapıya sahip. Bu durum aslında sosyal güvenlik alanında okuyan ve çalışan kesime önemli bir avantaj ve önemli bir hareket alanı sağlıyor. Sosyal güvenlik sistemini öğrenen ve bu sistemin içerisinde yer alan çalışma, sağlık, emeklilik gibi alanlarda uzmanlaşan bir kişinin iş ve sosyal hayatta önüne pek çok fırsat çıkacaktır. Sosyal güvenlik kurumu gibi ülkemizde yaşayan herkese hizmet sunan bir Kurumda çalışabilmenin yanı sıra özel şirketlerin insan kaynakları birimi yahut özel sağlık kurumlarının sosyal güvenlik birimlerinde de iş bulabilme imkanı sağlayacaktır. Ve hatta bağımsız çalışmak isteyen kişiler açacağı işyeri ile kişilere veya firmalara sosyal güvenlik alanında danışmanlık yaparak kendine bağımsız bir kariyer yapma fırsatı bulabilir. Bu açıdan sosyal güvenlik bölümünde okumak, sosyal güvenlik alanında uzmanlaşmak bir avantaj sağlıyor.”

Sosyal Güvenlik Bölümünü okumanın kendileri için avantajlı  kariyer imkanlarına yol açabileceğini belirten öğrenciler, Sosyal Güvenlik, insanın doğumundan ömrünün sonuna ve sonrasında aile fertlerini ilgilendiren sonuçlar ve süreçler olan bir gerçek olduğunun altını çizerek, bu bölümü okumaktan dolayı memnunuz dediler.

Domaniç Haymeana Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr.Vural Akar’ın da katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonunda, Öğr.Gör.Dr.Vural Akar proje ekibine teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı