Domaniç Hayme Ana MYO, Öğrencilerine Domaniç’i Tanıttı.

                Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana MYO Müdürlüğü, öğrencileri için düzenlediği oryantasyon etkinliği kapsamında bir gezi programıyla Domaniç’in tarihi, kültürel yerleri ile doğal güzelliklerinin bulunduğu mekânları tanıttı.

ÖĞRENCİLER, DOMANİÇ’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDILAR

                Domaniç Hayma Ana MYO Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Sezayi Özten geziye ilişkin yaptığı açıklamada; “2022-2023 Eğitim öğretim dönemimiz başladı. Bu eğitim öğretim döneminde amacımız öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmak. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşması, Domaniç hakkında bilgiler sunmak ve Osmanlı Devletinin temelinin atıldığı bu topraklarda başlayan tarihi serencamını ve tarih bilincini öğrencilerimize aktarmak amacıyla okulumuzu tercih ederek Domaniç’e gelen öğrencilerimize oryantasyon programı kapsamında Domaniç’i tanıtıcı bir gezi düzenledik. Bu gezinin gerçekleşmesine sponsor olarak esnafımızdan ilk destek Domaniç Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıtlar Kooperatifinden geldi. Bu gezi için minibüsler tahsis eden Başkan Numan Köksal’a ve sürücülerimize, gezinin Ilıcaksu- Sarıkız bölümünde ikramda bulunan Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın’a katılım gösteren öğrencilerimize ve değerleri akademik ve idari personelimize teşekkürü bir borç bilirim. Gezi kapsamında Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi’nin ninesi, Ertuğrul Gazi’nin Annesi Hayme Ana’nın Domaniç Çarşamba köyünde bulunan türbesi, Osman Gazi’nin Domaniç savaşında şehit olan ağabeyi Sarı Batu Savcı Bey’in türbesi ile Çarşamba Kültür Müzesi ziyaret edildi. Etrafı Ormanlarla çevrili Domaniç’in muhteşem doğa manzaralarının bulunduğu Koca Yayla, Topuk yaylası ve gölleri gezildi. Domaniç’in en çok ziyaret edilen, doğal güzelliği ile ilgi çeken Ilıcaksu- Sarı Kız gezildi. Gezi rehberliğini Domaniç Belediyesi Kültür Evi Sorumlusu Arkeolog Nil Bal yaptı. Kendisine teşekkür ederiz. Rehber Nil Bal tarafından öğrencilerimize Domaniç tarihi ve kültürel değerleri hakkında buralarda bilgiler verildi. Öğrencilerimizin bu gezisine Müdür Yardımcılarımız Öğr.Gör. Yasemin Durmaz, Öğr. Gör. Ali Kosat ile akademisyenler Dr. Vural Akar, Dr. Salih Aytemur, Öğr.Gör. Esra Uyar, Öğr.Gör. Ramazan Baş da eşlik ettiler. Öğrencilerimiz, geziden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.”         

                Geziye katılan öğrenciler, geziden memnuniyetlerini dile getirerek Domaniç’in çok güzel doğal güzelliklere sahip bir ilçe olduğunu ifade ettiler.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2022, Pazartesi