Domaniç Hayme Ana MYO‘da, Sigortacılık Sektöründe Güncel Gelişmeler Konferansı Verildi.

Domaniç Hayme Ana MYO'da, Sigortacılık Sektöründe Güncel Gelişmeler Konferansı Verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı Müdürü Sayın Mehmet Kalkavan tarafından  Türk Sigortacılık Sektöründe Güncel Gelişmeler ve Bireysel Emeklilik Sistemi konferansı verildi.

Kalkavan, konferansta, risk kaynakları deprem, sel, kuraklık gibi doğal riskler; hastalık ve salgın gibi sağlık riskleri; işsizlik ve finansal kriz gibi ekonomik riskler, sigorta ihtiyacının ortaya çıkışı, sigortanın işleyiş modeli, sigorta türleri (mal sigortaları, can sigortaları, sorumluluk sigortaları, sigorta aktörleri (sigortalı, sigortacı, sigorta acentesi, sigorta brokeri, sigorta eksperi, aktüer, Türkiye Sigorta Sektöründeki önemli kurum ve kuruluşlar (Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Sigorta Birliği, Sigorta Tahkim Komisyonu, Güvence Hesabı, Emeklilik Gözetim Merkezi), sigortacılık sektöründe kariyer fırsatları konusunda bilgiler sundu.

Konferans sonunda Kalkavan öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Program sonunda Domaniç Hayme Ana MYO Müdürü Öğr.Grv. Türkmen Kalkan Mehmet Kalkavan'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anısına bir çini tabak takdim etti.

Konferansı Mehmet Kalkavan ile beraber gelen programa katılan Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Afyonkarahisar Gümüş Sigorta Ltd. Şti. Sigorta Acentesi sahibi Durmuş Gümüş, akademik personel ve öğrenciler ilgiyle izlediler.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, Çarşamba