Bankacılık ve Sigortacılık

BANKACILIK VE SİGORTACILIK (NÖ-İÖ)

Bankacılık ve Sigortacılık Programı’nın amacı; akademik disiplinlerin uygulama boyutlarına öncelik veren eğitim programı ve sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen stajlar ile öğrencilere, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde istihdam edilme yeterliliği kazandırmaktır.

İki yıllık programı başarıyla bitiren mezunlar, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı olmaları halinde aşağıdaki alanlarda dört yıllık lisans programlarından birine dikey geçiş yapabilirler.

Geçiş Yapılabilecek 4 Yıllık Bölümler:

Aktüerya Bilimleri, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonometri, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Sermaye Piyasası, Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik.

 

Neden Bu Bölümü Seçmeliyim?

Finans sektörü geçmişten bugüne dünya ekonomisinde ve ülke ekonomisinde hem karar verici hem de dengeleyici araç olarak önem kazanmaktadır. Bu alanda ve yan dallarında çalışan biri olmak hem mesleki anlamda prestij hem de ekonomi açısından stratejik noktalarda çalışma imkanı sağlamaktadır. Kariyer yapma imkanı yüksek olan ve sektör bazında çok geniş alana sahip olan bu program mezunlarına geniş çalışma imkanları sağlamaktadır.

 

Çalışılabilecek Alanlar/Sektörler

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan öğrenciler; ön lisans eğitimlerini tamamlamayı müteakip, finans ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar ile bankacılık ve sigortacılık alanlarında çalışma imkanına kavuşurken, ticaret, sanayi, lojistik  ve hizmet işletmelerinin finans ve muhasebe bölümlerinde de çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Dört yıllık lisans programlarını tamamlayıp, yukarıda belirtilen sektörlerin yanı sıra mezun oldukları lisans programları ile ilgili olan finansal ve ticari işletmelerde iş bulma ve çalışma imkanına sahip olabilmektedirler.

 

Son Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, Perşembe