Kaymakam Okumuş, Myo Öğrencilerine Sosyal Politika Uygulamalarını Anlattı

KAYMAKAM OKUMUŞ, MYO ÖĞRENCİLERİNE SOSYAL POLİTİKA UYGULAMALARINI ANLATTI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana MYO’da  Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileriyle Sosyal Politika dersinde biraraya geldi.

                Öğr.Gör.Dr. Salih Aytemur’un yürüttüğü Sosyal Politikaya Giriş dersine misafir olan Kaymakam M. Furkan Okumuş, öğrencilere kaymakamlık görev ve yetkileri ile sosyal politikaya yönelik kaymakamlık uygulamaları konusunda bilgiler verdi.

                Dersin öğretim görevlisi Dr. Salih Aytemur, derslerimize zaman zaman öğrencilerimizin daha iyi yetişip vizyon kazanmasına vesile olacak derslerin konusu ile ilgili uzman ve yöneticileri misafir olarak davet ediyoruz. Değerli kaymakamımız Muhammed Furkan Okumuş’u da,  Sosyal Politikaya Giriş dersimiz kapsamında davet ettik. Davetimizi kabul ederek dersimize katıldığı için çok teşekkür ederim” dedi.  

                Öğrencilerle derste bir araya gelmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş, kaymakamların en başta gelen görevlerinin kamu faaliyetlerinin etkin ve istenildiği şekilde yerine getirilmesini sağlamak için denetleme görevi olduğunu söyledi, Kaymakam Okumuş,  bu görevimizin yanında kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak, huzurunu sağlamak, vatandaşlarımızın sorunlarıyla da ilgilenmekte görevlerimizdir” dedi. Kaymakam Okumuş, ilçemizde dezavantajlı grupların hayatlarını iyi bir şekilde sürdürebilmeleri için sosyal politika uygulamaları yaptıklarını kaydederek, “ilçemizde muhtaç vatandaşlarımız tespit edilerek onların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gerekli olan yardımlar Sosyal Dayanışma Vakfımız (SYDV)   aracılığıyla yapılmaktadır. Yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın gıda, giyecek, ısınma gibi ihtiyaçları karşılanmakta, mağdur olmaları önlenmektedir” dedi.  Devletin sosyal politika uygulamaları konusunda da bilgiler veren Kaymakam Okumuş, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

                Ders sonrası öğrenciler ilçede karşılaştıkları bir kısım sorunları da Kaymakam Okumuş’a  iletti. Kaymakam Okumuş, Kaymakamlığımızın kapısı her zaman size ve vatandaşlarımıza açıktır. Bizlere sorunlarınızı, taleplerinizi her zaman iletebilirsiniz. İlettiğiniz sorunlarla ilgileneceğim, ilgili birim, kurum ve kuruluşlarla görüşeceğim. Sorunlarınızı çözmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

                Kaymakam M. Furkan Okumuş’un katıldığı derse İlçe SYDV Müdürü Murat  Öztürk de katılarak SYDV uygulama ve süreçlerin işleyişi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

                Ders sonunda dersin yürütücüsü öğretim elemanı Dr. Salih Aytemur, Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş ve SYDV İlçe Müdürü Murat Öztürk’e derse sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.

                Kaymakam M. Furkan Okumuş’un derse katılmalarından ve Sosyal Politika uygulamaları konusunda sunduğu bilgilerden ve sorunlarını dileyip gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını dile getirerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

                Daha sonra  Kaymakam M. Furkan Okumuş, Okul Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Sezayi Özten, Okul Müdür Yardımcıları Dr. Ali Kosat, Dr. Yasemin Durmaz biraraya geldi. Müdür Sezayi Özten, Kaymakam Okumuş’a MYO konusunda bilgiler sundu.

 

Son Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, Cuma