Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Girişimcilik Hikayeleri Konferansı

OTM Elektrik ve Enerji Üretimi San. Tic Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaman Domaniç Hayme Ana MYO Öğrencileriyle Başarılı Girişimcilik Hikâyesini Paylaştı

BAHANELER ÜRETMEYİN, BAHANELER SİZİ UYUŞTURUR

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen konferansta İşadamı İbrahim Karaman, başarılı girişimcilik hikayesini öğrencilerle paylaştı.

                Domaniç Hayme Ana MYO Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sezayi Özten yaptı. Özten, Domaniç Hayme Ana MYO öğrencilerinin aldığı girişimcilik dersinin başarılı girişimcilerin başarı hikâyeleri ile pekiştirmek ve onlara girişimcilik gerçeğini anlatmak için bu konferansı düzenlediklerini söyledi. Özten, konferans serisinin ilk konuğunun OTM YK Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası YK Üyesi İbrahim Karaman olduğunu kaydederek,  başarılı olmuş girişimcilerin hayat hikâyelerinin yer alacağı yeni konferanslar düzenleyeceklerini,  başarılı girişimcilerin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşımıyla Domaniç Hayme Ana MYO öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamak istediklerini söyledi.

                Konferans öncesi OTM Şirketi ve faaliyetleri ile ilgili şirket Enerji Sistemleri Mühendislerinden Neslihan Uluğ bilgiler verdi. 

Konferansta başarılı girişimcilik hikâyelerini, bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran OTM Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaman  girişimcilik düşüncelerinin Domaniç’te başladığını, iş ve meslek hayatında kazandığı bir kısım bilgi ve tecrübelerin girişimcilikte etkisini olduğunu kaydederek, öğrencilere “kendine güven duyan herkes girişimci olabilir.  Kendinize güvenin. Başarılı olmak için gayret gerekir. İstemek gerekir. Hayalleriniz olsun, hayallerinizin peşinden gidin, ümitsizliğe kapılmayın. Bugününüze bakmayın geleceğinize bakın. Yaşadığınız biranda bir şey sizde girişimcilik fikrini ortaya çıkarabilir. Bir şey yapmak istediğinizde yapınız. Bahaneler üretmeyiniz, bahaneler sizi uyuşturur“ şeklinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 

Öğrencilerle soru cevap şeklinde etkileşimli şekilde gerçekleşen konferansta öğrenciler Karaman’a, nasıl girişimci olduğunu, girişimcilikte karşılaştığı zorluklar ve karşılaştığı engeller, girişimcilik hayatında kırılma anları, girişimciliğin önündeki en büyük engelin ne olduğuyla ilgili sorular yönelttiler.

                Öğrencilere girişimcilik hikâyesini, karşılaştıkları zorlukları, kırılma anlarını ve nasıl başarılı olduğunu ve başarıya giden yolda yaşadıklarını anlattı. 

BÜROKRASİ, GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ ENGEL

“Sizce girişimcilikte karşılaşılan en büyük engel nedir” sorusuna girişimciliğin birçok engelleri vardır fakat bürokrasi yani kırtasiyecilik en büyük engel” dedi.

Öğrencilerin girişimcilik fikirlerini öğrenmek isteyen Karaman, öğrencilerden gelen öneriler doğrultusunda önerileri olan, bir fikrim var diyenlere değerlendirme sonrası her türlü desteği verebilecekleri ifade etti.

Öğrencilerin ilgisi konferans sonrası da devam etti. MYO Kampüs bahçesinde öğrenciler Karaman’a sorular yönelterek sohbetlerine devam ettiler.

Konferans sonrası görüşlerini ifade eden öğrenciler, konferansı çok beğendikleri ifade ederek OTM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karaman ve ekibine teşekkür ettiler.

Konferansı akademisyen ve öğrenciler ve ilgiyle takip etti.

Konferansın ardından MYO Müdürü Dr. Sezayi Özten İbrahim Karaman’a teşekkür ederek günün anısına çini tabak takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2023, Çarşamba