Domaniç Hayme Ana Myo Öğrencilerinden Cumhuriyet Bayramı Etkinliği

Domaniç Hayme Ana Myo Öğrencilerinden Cumhuriyet Bayramı Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu öğrenciler tarafından MYO Konferans Salonunda düzenlenen bir etkinlikte Cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Kutlama programı açılış konuşmasında Cumhuriyetin önemine değinen Domaniç Hayme Ana MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Grv. İlker Vural Cumhuriyetin temellerinin Kütahya'da atıldığını belirterek şunları söyledi:" 1286 yılında Domaniç – İkizce savaşı ile 600 sene adalet ile Dünya’ya hükmeden Osmanlı Devleti’nin temelleri bu topraklarda atılmış, yıllar sonra ise Kurtuluş Savaşı'nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz ile 30 Ağustos'ta Zafertepeçalköy' de büyük komutan Gazi Mustafa Kemal'in Başkumandan Meydan Muharebesini kazanması ile Türkiye Cumhuriyetinin temelleri de Kütahya'da atılmıştır. Kısacası bu topraklar her dönemde bu necip milletin yeniden Dirilişine tanıklık etmiş topraklardır." dedi.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk de yaptığı konuşmasında Cumhuriyet değerlerinin milletimiz için ifade ettiği öneme değindi.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet ile ilgili şiirlerin okunduğu programda Cumhuriyet oratoryosu ilgiyle izlendi.

Etkinliğe Kaymakam Hasan Raşit Taşkın, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, Çarşamba