O Anı Yaşayan Kameranların Gözüyle 15 Temmuz

Ünivertemiz Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu organizasyonuyla Osmangazi Konferans Salonunda Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve NTV Haber Kameramanı Tuncay Altun Kameramanlar gözüyle 15 Temmuz‘u anlatan seminer verdiler.

Yoğun ilgi gösterilen seminerde konuşan Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve NTV Haber Kameramanı Tuncay Altun, katılımcılara 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlardan anekdotlar akterdılar. Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarını ve izlenimlerini aktararak Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak hazırladıkları “KalkışMA” isimli kitap ve belgesel hakkında dinleyicilere bilgiler verdiler. 15 Temmuz'da helikopterden ateş edilirken insanların yaşadıklarını ve duygularını anlatan Polatel, “ O gece, tankın önüne yatan, uçak ve helikopterin şiddetli ateşine rağmen meydanları boş bırakmayan insanlar gözümün önünden hiç gitmiyor. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşındaki gibi bir kahramanlık hikayeleri yaşanıyordu. Bizde sivil toplum örgütü olarak dedik ki 15 Temmuz’u Anadolu’ya anlatmalıyız. Ankara ve İstanbul o günü yaşadı. Ancak Anadolu, o iller kadar yaşamadı. Bugün bir konferansta size o günü anlatıyoruz ancak bunların tüm detayını konferansta size aktarabilmemiz mümkün değil. Sadece ben, o gün 8 saat çekim yaptım, bunların hepsini izleme şansımız yok. Bizde bunları kitaplaştırdık” dedi. NTV Haber Kameramanı Tuncay Altun’da 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarını ve izlenimlerinişu sözlerle aktardı: ” O gece neredeyse kameraman arkadaşlarım habercilik refleksiyle ben aramadan yola çıkmışlardı. Trafik kitlenmiş ve bir çok arkadaşımız yürüyerek gelmişti. Haberciler görevlerini, milletimiz gibi çok zorlukla yaptı ve karanlıklar aydınlığa çıktı.” Seminerin sonrası Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından hazırlanan “KalkışMA” adlı belgesel film izlenime sunuldu. Program sonrası Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğretim Görevlisi Bülent Gül, Polatel ve Tuncay'a, Meslek Yüksekokulumuza nazik davetimize ivabet ederek 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve duyglarını öğrencilere anlatıkları için teşekkür etti. Okul Müdürümüz Öğr.Grv. A. Bülent Gül ve Müdür Yardımcımız Öğr.Grv. İlker Vural tarafından günün anısına Aytekin Polatel ve Tuncay Altun’a plaket takdim ettiler. Seminere katılanlara, Aytekin Polatel ve Tuncay Altun, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini en sıcak noktalarda yaşayan 110 kameraman ve muhabir tarafından kaleme alınan “KalkışMA” isimli kitabı imzaladılar.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, Perşembe