Korsan Yazılım Ve Siber Güvenlik Konusunda Uyardılar: Mağdur Olabilirsiniz

                Domaniç Hayme Ana MYO'da Korsan Yazılım ve Siber Güvenlik, Öğrenci Panelinde Masaya Yatırıldı. Panelde Korsan Yazılım ve Zararları anlatıldı, Siber Suçlar ve Siber Güvenlik konusunda uyarılarda bulunuldu.    

 

                               KORSAN YAZILIM VE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA UYARDILAR: MAĞDUR OLABİLİRSİNİZ!

 

                Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen panelde panelist öğrenciler, siber güvenlik ile korsan yazılım ve zararlarını anlattılar.

Domaniç Hayme Ana Bilim Sanat Kültür Topluluğu tarafından Domaniç Hayme Ana MYO Osmangazi Konferans Salonunda Topluluk Başkanı Emine Sunal'ın moderatörlüğünde  gerçekleştiren panele, bilişim teknolojileri ve yazılım konusunda kendini yetiştirmiş, bu konulara özel eğilimi olan ve kendini yetiştiren öğrencilerden İbrahim Can Ulaş, Bayram Alkan, Buse Nur Baki, Kübra Geylani panelist olarak katıldılar.

                Panelde panelistler, Bilişim teknolojileri, bilişim teknolojilerinin bilinçli kullanımı konusunda bilgiler verirken, korsan yazılımların barındırdıkları bir kısım programlarla kullanıcıların bilgilerine ulaşabildiklerini, kullanıcıların bir kısım mağduriyetlere uğrayabilecekleri konusunda uyarıda bulundular.

                Siber suçlar ve siber güvenlik konusunda da bilgilere vererek uyaran ve alınacak önlemler konusunda bilgiler veren panelistler, ayrıca korsan yazılımları kullanmanın hukuken de suç teşkil ettiğine de dikkat çekerek, kullanıcıların korsan yazılımlardan uzak durmalarının ve siber güvenliğe dikkat etmenin yararlarına olduğunu vurguladılar.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, Perşembe