DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO‘da Küresel Para Savaşları Konferansı gerçekleştirildi

DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO'da Küresel Para Savaşları Konferansı gerçekleştirildi

            DR. RAMAZAN KURTOĞLU: "BİRBİRİNİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYİN"

            Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu DPÜ Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından MYO  Osmangazi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Yeni Dünya Düzeninde Para - Din- Siyaset (Küresel Para Savaşları) konulu konferansta konuşan Yakın Çağ siyasi tarihi uzmanı, ekonomist ve akademisyen Aydın Üniversitesi  Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, ABD'nin dünya piyasalarında para üzerinde oynadığı senaryolara, ABD-İngiltere arasında, Beyaz Saray, Pentegon arasında yaşanan sanal para üzerindeki çatışmalara dikkat çekerek, para oyunlarının ABD-İngiltere arasında kavgaya neden olduğunu söyledi.

           

            Dünya piyasalarında Doların rolüne değinen Kurtoğlu, Doların 6,5 Cent maliyeti olan boyalı kağıt olduğuna dikkat çekerek, dolar almak için ananızdan emdiğiniz burnunuzdan gelir" dedi.

            Türkiye'de 1,5 Trilyon mevduatın olduğunu, bunun %53'ünün 140 bin kişi üzerinde bulunduğunu söyleyen Dr. Ramazan Kurtoğlu, %53'ün de %90'ının da Müslüman Türk kurucu unsur ile kavgalı Boğaz aşireti 5001 kişide bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

            "Farklı görüşlerimiz olabilir. O bir ayrılık değil çeşnidir, metodoloji farkıdır. Ama şunu söyleyeyim, Türkiye'de sağcı-solcu meselesi yoktur. Türkiye'nin bir Kürt-Türk meselesi de yoktur. Türkiye'nin bir Alevi -Sünni meselesi de yoktur. Türkiye'nin ne meselesi var biliyor musunuz? Müslüman Türk kurucu unsuru ile Boğaz aşiretin kavgası meselesi vardır. Nasıl mı? Sadece bir rakam vereceğim. BDDK devletimizin kurumudur. Kurumun verdiği 2017 rakamlarını yuvarlıyorum, Türk Bankacılık Sisteminde 1,5 Trilyon mevduat vardır. İşte bu paranın %47'si Hakkari'den Domaniç'e, Domaniç'ten Edirne'ye, Edirne'den Trabzon'a, Antalya'ya yaklaşık 85 milyon Müslüman Türk evladına ait. Ama diyeceksiniz ki geri kalanı. Geri kalanın %53'ü sadece 140 bin kişiye ait. Ve bundan daha enteresanı %53'ün %90'ı 5001 kişiye ait, yani Boğaz Aşiretine ait. Bunlar yeri gelir solcu, yeri gelir sağcı olurlar; yeri gelir muhafazakar olurlar. Yeri gelir milliyetçi olurlar. Ama bir tek baktıkları düzen vardır. Musluklar onların tarafına aksın.

                        "DÜNYANIN EN REZİL ŞEYİ VATANSIZ OLMAK"

            Öyle isimler var ki, size söylesem kalp krizi geçirirsiniz, birbiriyle akraba. Onun için birbirinizi ötekileştirmeyin. Çünkü ben ABD'de, Kanada'da vatansızları yani Vietnamları, Kamboçları ve Filistinlileri gördüm. Dünyanın en rezil şeyi vatansız olmak. Vatanımız varsa farklı farklı inançlar olabilir. Farklı farklı siyasi partilerde eminim şu salondaki arkadaşlarımızın, hocalarımızın, devlet yöneticilerimizin hepimizin ailesinde Meclis'te, şu içinde olan olan veya olmayan üç-dört partiden hepimizin vardır. O zaman birbirimizi ötekileştirmenin hiç anlamı yoktur" dedi.

            Endülüs İslam Devletinin yıkılışı ile ilgili bilgiler aktaran Kurtoğlu; bu yıkılışın ardındaki nedenleri aktararak, Hıristiyan- Yahudi güçleri bunları yedi dedi.

           

            ABD, HOLİSTİK POLİTİKASI İLE MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA POLİTİKASI UYGULUYOR

            2010 yılında ABD'nin yeni bir politika geliştirdiğinin altını çizen Kurtoğlu, " Bu politkanın adı Holizm. Holistik Politika. Holistik Politika Başkan Obama döneminde Dışişleri Bakanı olan Hilary Clinton'ın bir talimatıyla ABD dışişleri Bakanlığında oluşturulmuş bir dairedir. Bu daire her beş yılda bir İslam dünyasını araştıran araştırmalar yapıyor. İlki 2010 yılında yayınlandı. Bu yapı içinde çalışan 18 bin kişi var. 18 bin uzman bunu araştırıyor. Tespit şu: Holistik Politkanın temeli şu: Diyorlar ki, İslam dünyasında bir hastalık var. Bu vücudu sarmış, ruhu sarmış, beyni sarmış. İslam dünyasındaki bu hastalığın adı İslam diyorlar. Yani özü şu: Müslüman'ı Müslüman'a kırdırma politikası."

                1863'de Viyana önlerinde perişan olduk diyen Kurtoğlu, "Perişan olmamızın sebebi de, padişahımızı kuşatmış olan Enderun zihniyetin kendi içindeki çekişmeler, Belgrad'taki lojistik desteğin Viyana'ya gönderilmemesiydi" dedi. 

            "İMANIN ALTINA AKLI KOYUP OKUMAYLA TAÇLANDIRMALIYIZ"

            1699'daki Karlofça antlaşmasından bu yana Batı'dan dayak yenildiğini  ifade eden Kurtoğlu, öğrencilere beyninizi okuyarak doldurun tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi: "Bir Türk-İslam medeniyeti kuracaksak ki kuracağımıza inanıyorum. Bunu İslam dünyasına teşmil edeceksek, bunu insanlara hediye edeceksek, imanın altına aklı koyup okumayla taçlandırmalıyız. Çünkü ilk ayeti oku olan bir kitabın 700 ayeti, siz aklınıza danışmaz mısınız, mealindedir."

            Konferansa Dr. Ramazan Kurtoğlu ile birlikte katılan işadamı Ercan Kutlu da, paranın fonksiyonunu anlatarak, finansal piyasaların işleyişi hakkında bilgiler verdi. Altının yatırım aracı olarak uzun vadede dünyanın her yerinde  en geçerli yatırım aracını olduğunu söyledi.

            Yoğun katılımın olduğu ve ilgiyle izlenen konferansın ardından Kurtoğlu, öğrenci ve öğretim elemanlarından gelen soruları cevapladı.

            Konferansa İlçe Kaymakamı Tufan B. Gilan, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler ile çok sayıda öğrenci izledi.

            Kaymakamı Tufan B. Gilan, MYO Müdürü Öğr.Grv. A. Bülent Gül, Ramazan Kurtoğlu ve Ercan Kutlu'ya günün anısına çini bir tabak takdim ederek, teşekkür ettiler. 

Son Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, Perşembe