Domaniç Hayme Ana Myo Öğrencileri İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimine Katıldı

Domaniç Hayme Ana Myo Öğrencileri İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimine Katıldı

                Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana MYO öğrencileri Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve  Sanat Topluluğu ve DPÜ AKUK işbirliği Dumlupınar Üniversitesi Kampüsü DPÜ AKUK Birimi eğitim alanında gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği temel eğitimi aldılar. DPÜ AKUK Başkanı Prof.Dr. Hakan AYKUL'un İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgiler verdiği öğrenciler, temel iş sağlığı eğitimini cansız mankenler ve materyaller üzerinde tatbiki olarak uyguladılar.

                Domaniç Hayme Ana MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Grv. İlker Vural, hayatımızın her anında, ummadığımız zamanlarda, aldığımız bu eğitim bir hayat kurtulmasına vesile olabilir. Onun için bu eğitimin bilincinde olmalıyız. Hayatının kurtulmasına vesile olduğumuz çok sevdiğimiz biri, ailemizden biri de olabilir" dedi. 

                Prof.Dr. Hakan Aykul da, eğitimin önemine değinerek, "DPÜ AKUK olarak arama kurtarma çalışmalarında görev aldık, bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi çalıştığımız iş yerlerinde karşılaştığımız hayati öneme sahip durumlarda, insanların hayatlarının kurtulmasına sağlayacaktır." dedi.

                Öğrenciler eğitimin ardından DPÜ AKUK'u ziyaret ederek birimin işleyişi ve görevleri hakkında bilgi aldılar.

 

Son Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, Salı