ÖĞRENCİLER, SOSYAL GÜVENLİK KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİLER

DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO Öğrencileri, Kütahya SGK İl Müdürlüğü Denetim Uzmanı Cafer Karavil tarafından bilgilendirildiler.

"ÖĞRENCİLER, SOSYAL GÜVENLİK KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİLER"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana MYO öğrencileri, Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür Sanat Topluluğu tarafından gerçekleştirilen "İş ve Toplum Hayatında Sosyal Güvenliğin Önemi" konferansında bilgilendirildiler.

Konferansın açış konuşmasını yapan Öğr.Grv. Salih Aytemur konferansı düzenlemelerinin amacının, öğrencilerimizin iş hayatına atıldıklarında SGK konusundaki hak, sorumluluk ve mevzuatı konusunda bilgilendirmek, öğrencilerimizi çalışma hayatına bilinçlü bir şekilde hazırlamak olduğunu ifade ederek, öğrencileri bilgilendirmek üzere gelen SGK Denetim uzmanı Cafer Karavil'e teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kütahya İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü Denetim Uzmanı Cafer Karavil, öğrencilerin şl ve toplum hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunları dile getirerek, bu sorunlar ve çözümleri konusunda bilgiler verdi.

Karavil, Sosyal Güvenliğin doğumla birlikte başladığına ve ölümden sonra bile devam ettiğine dikkat çekerek, öğrencilerin çalışma hayatına atıldıklarında mutlaka Sosyal Güvenlik kapsamında çalışmalarının önemini dile getirerek, SGK kapsamında çalışmanın hem çalışana hem topluma hem de ülkeye zararlar verdiğini ifade etti.

Çalışanların Sosyal Güvenlik kapsamında çalışmasının onları çeşitli risklere karşı koruduğunu belirten Karavil, öğrencilere SGK kapsamında hakları konusunda bilgiler vererek; "Eğer kendiniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin mağdur olmasını istemiyorsanız mutlaka SGK kapsamında çalışınız, SGK kapsamında olup olmadığınızı e-devlet üzerinden kontrol ediniz. Çalıştığınız iş yerinde SGK kapsamında olmanız bir lütuf değil, Anayasa'nın ve kanunların sizlere verdiği haktır" dedi.

SGK kanunu hakkında öğrencilere bilgiler veren Denetim Uzmanı Cafer Karavil, öğrencilerin sorularına da cevaplar verdi.

Konferansın ardından İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Öğr.Grv. Ali Kosat Denetim Uzmanı Cafer Karavil, öğrencilere verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek teşekkür belgesi takdim etti

.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, Perşembe