Milli Kütüphane Teknik Gezi- Bilgi Yönetimi

Domaniç Hayme Ana MYO Öğrencileri Ankara Milli Kütüphane‘de

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulumuz Bilgi Yönetimi öğrencileri, derslerinde öğrendikleri teorik bilgilerini pekiştirmek amacıyla Ankara‘da Milli Kütüphaneyi ziyaret ederek, bilgi yönetiminde arşivleme, kaynaklara ve bilgiye erişimi, bilgi yönetimi ile Milli Kütüphanede işleyen süreçleri yerinde görerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

Domaniç Hayme Ana MYO Müdür Yardımcımız Öğr. Grv. İlker Vural, MYO Sekreteri Ali Gezer nezaretinde gerçekleşen teknik ziyarette öğrenciler, üniversite hayatlarında edindiklerin bilgileri uygulama alanları konusunda tecrübe sahibi oldular, Milli Kütüphanede arşivlenen tarihi belgeleri incelediler.

Müdür Yardımcımız Öğr. Grv. İlker Vural, "DPÜ Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu'nun katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu teknik gezide öğrencilerimize teoride verilen bilgilerini, uygulamada nasıl yansıtabileceklerini öğrenmelerini istedik. Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz asır bilgi ve bilgi teknolojilerinin zirvede olduğu bilgi yönetimi çağı. Öğrencilerimizi en iyi biçimde yetiştirme hedeflerimiz ve vizyon kazandırma doğrultusunda derslerde teorik olarak kendilerine verdiğimiz bilgileri, uygulamada nasıl işlediğini göstermek, arşivleme, dosyalama, bilgiye erişim ve kaynaklara ulaşım konusunda izlenen süreçleri uygulamalı olarak göstererek bilgi ve tecrübelerini artırmak, onları hayata en iyi biçimde hazırlamak için bu tür teknik gezileri Rektörlüğümüz ve Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığımızın destekleriyle okul olarak düzenliyoruz." dedi.

Milli Kütüphanede öğrenciler, belge arşivlemesi yöntemleri, belgelere erişim konusunda Kütüphane yetkilileri tarafından bilgilendirdiklerini ifade eden Vural, "Öğrencilerimiz Milli Kütüphanede dosyalama, arşivleme, kaydetme gibi süreçleri yerinde görerek bu konularda bilgi sahibi oldular. Bilgilerini pekiştirdiler. Gezi kapsamında Ankara'nın kültürel ve tarihi mekanlarından olan 1. Meclis, TBMM Kurtuluş Müzesi, Anıtkabir, Hacıbayram Veli Cami ve Türbesi, Ankara Kalesi, Hamamönü, Göksu rekreasyon alanı gibi kültürel ve tarihi mekanlar da gezildi."

Bilgi yönetimi konusunda eğitim gördüklerini belirten bazı öğrenciler, "Eğitim aldığımız alandaki uygulamaları yerinde görmek için okulumuz idaresinin, Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu'nun destek ve teşvikleriyle bu teknik geziye katıldık. Öğrendiklerimiz bize farklı bir bakış açısı kazandırdı. Okul idaresi, Topluluğumuza ve bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, Çarşamba