Bir Lider Olabilmek- Seminer

DOMANİÇ HAYME ANA BİLİM KÜLTÜR VE SANAT TOPLULUĞUNDAN ÖĞRENCİLERE “LİDERLİK” SEMİNERİ

Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Osman Gazi Konferans Salonunda 30.04.2017 tarihinde düzenlenen ve “Bir Lider Olabilmek: Günümüz İçin Bazı Çıkarımlar” konulu seminere, konuşmacı olarak katılan Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Kürşad Yılmaz ve Yard.Doç.Dr. R. Serkan Arık, liderlik, lider olabilme, liderlerin özellikleri konularında öğrencilere bilgiler verdi. 

Doç.Dr. Kürşad Yılmaz, herkesin lider olamayacağını ancak liderliği öğrenebileceğini belirterek, “Lider başkalarını sürükleyendir, ortak amaçları gerçekleştirmek için gurup etkinliklerini etkileme sürecidir. Bütünleşmiş ve amaca yönelmiş takımlar oluşturmaktır. Liderler, farklı bakışlar ortaya koyabilendir, liderlik güzelliğe benzer tanımlaması güçtür ama herkes onu gördüğünde tanır” şeklinde konuştu.

Liderlerin gelecek öngörüsü olan kişiler olduğunun altını çizen Yılmaz, "Başarılı örgütleri başarılı olmayandan ayıran temel özelliğin,  başarılı örgütlerin başarılı ve dinamik lidere sahip olmasıdır"  diyerek, “Sizde başarılı olmak, lider olmak istiyorsunuz, sizlerde liderlik özelliklerini geliştirin, geleceğe bugünden bakın” tavsiyelerinde bulundu.

Liderin özellikleri nelerdir konusunda öğrencileri bilgilendiren Yard.Doç.Dr. R. Serkan Arık, liderlerde bulunan 25 özelliği örneklerle anlattı. Liderlerin okuyan, zamanı iyi kullanan, vizyon sahibi olan, baskı altında bile kontrolü kaybetmeyen, güvenilir, kendi kendini disipline edebilen, hayata pozitif bakabilen ve fırsatları değerlendiren kişiler olduğunu kaydeden Arık, “İyi liderler kendilerini başkalarının yerine koyarak, soru sormakla, başkalarını dinlemekle ve başkalarının ne hissettiklerini anlamakla iyi lider olurlar. İyi liderler, prensipleri, hedefleri ve yönettikleri insanları dikkate alırlar ve sabırlıdırlar." dedi.

  Seminer sonunda Domaniç Hayme Ana MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Grv. İlker Vural, Doç.Dr. Kürşat Yılmaz ve Yard. Doç.Dr. R. Serkan Arık'a verdikleri seminerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına bir çini tabak takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, Pazartesi