Mezuniyet Töreni

Domaniç Meslek Yüksekokulu 2015 2016 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Öğrencilerin coşkusunun yüzlerine yansıdığı mezuniyette evlatlarının mezuniyet sevincini yaşamak için gelen aileler de, evlatlarının sevincini doyasıya, gözyaşlarıyla yaşadılar. Mezuniyet törenine Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Aydemir, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halis Aydemir Yaratıcısının insanlara belli bir ömür verdiğini ve her şeyi planladığını ona inanan bir kalbin ferah bulacağını, engelleri aşağını kaydederek şunları söyledi: "Hayatımızın belli bir akışı olduğunu görüyoruz. Siz gençlerin mezun olduğunuz bugünde; önünüzde en önemli şey bu planı yapmaktır. Sizi bekleyen hayatla alakalı olan kiminiz DGS üzerinden lisans tamamlamayı; kiminiz iyi bir iş kurmayı ve böylece hayata katılmayı planlıyorsunuz.Ama unutmayın her başlangıç sonlu; dolayısıyla ötesine doğru kalıcı olan sonsuz bir başlangıca doğru hepimiz heyecanla yol almaktayız. Burada başarılı olmak aslında hayatı anlamlı kılan ve ötesine yatırıma dönen iyi bir şey. Bu noktada bizi başarılı kılacak olan şey nedir? Ben onu tekbir kelime olarak ifade ediyorum. İnsanı yaratan insana bu kapasiteyi vermiş. O kapasite, o şey, o cevher nedir? O bizim kalbimiz. Kalbimizde hissettiklerimiz ve onun neticesi dışa vurduğumuz içtenliğimiz. Eğer içtenliğimiz olursa, hayatta bugünden itibaren sizi bekleyen süreçte içtenlikle yol alırsanız; bu dürüstlüğe dönüşecek, samimiyete dönüşecek, sizi iyi bir birey kılacak hem Allah katında hem insanlar arasında. Hayatta bu size saadete dönüşecektir. Yaradan'a karşı olan sorumluluğumuz vicdanımızı yaşatıyor bize. Ne olur yaşamımızın bundan sonraki kısmında, asla vicdanınızla aranıza makas koymayınız. Vicdanınızla birlikte yürüyün, dürüst olun, samimi olun. Hayatta nice olanaklar sizi bekliyor. "

Törende, Meslek Yüksekokuluna katkıda bulunan bazı kurum ve kuruluş temsilcilerine de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Mezuniyet konuşmaları sonrası öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. (EFE) - KÜTAHYA

 

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, Salı