Milli Kütüphane Teknik Gezi- Ankara

Domaniç MYO Öğrencileri Ankara Milli Kütüphane'de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu (MYO) Bilgi Yönetimi öğrencileri, derslerinde öğrendikleri teorik bilgilerini pekiştirmek amacıyla Ankara'da Milli Kütüphaneyi ziyaret ederek, bilgi yönetiminde arşivleme, kaynaklara ve bilgiye erişimi, bilgi yönetimi ile Milli Kütüphanede işleyen süreçleri yerinde görerek yetkililerden bilgi aldılar. Domaniç MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Grv. İlker Vural ve Bilgi Yönetimi Bölüm Başkanı Öğr.Grv. Filiz Yüksel nezaretinde gerçekleşen teknik ziyarette öğrenciler, üniversite sonrası hayatlarında edindiklerin bilgileri uygulama alanları konusunda tecrübe sahibi oldular, Milli Kütüphanede arşivlenen tarihi belgeleri incelediler. Müdür Yardımcısı Öğr.Grv. İlker Vural, "Çağımız bilgi yönetimi çağı. Öğrencilerimizi en iyi biçimde yetiştirme hedeflerimiz doğrultusunda derslerde teorik olarak kendilerine verdiğimiz bilgileri, uygulamada nasıl işlediğini göstermek, arşivleme, dosyalama, bilgiye erişim ve kaynaklara ulaşım konusunda izlenen süreçleri uygulamalı olarak göstererek bilgi ve tecrübelerini artırmak, onları hayata en iyi biçimde hazırlamak için bu tür teknik gezileri Rektörlüğümüz ve Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığımızın destekleriyle okul olarak düzenliyoruz" dedi. İlker Vural Bilgi ve belgenin merkezi Milli Kütüphanede, belge arşivlemesi yöntemleri, belgelere erişim konusunda Kütüphane yetkilileri öğrencileri bilgilendirdiklerini kaydederek, "Öğrencilerimiz Milli Kütüphanede görme özürlüler için sesli kitap bölümünü de ziyaret ettiler, kitapların sesli kitap haline dönüştürülmesi konusunda da bilgi sahibi oldular. Gezi kapsamında Ankara'nın kültürel ve tarihi mekanlarından olan TBMM Kurtuluş Müzesi, Anıtkabir, Hacıbayram Veli Cami ve Türbesi, Göksu Parkı Rekreasyon alanı da gezildi" Bilgi yönetimi konusunda eğitim gördüklerini belirten bazı öğrenciler, "Eğitim aldığımız alandaki uygulamaları yerinde görmek için okulumuz idaresinin destek ve teşvikleriyle bu teknik geziye katıldık. Öğrendiklerimiz ufkumuzu açtı, okul idaresi ve bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederiz" dediler.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, Cuma