Konferans: “Yayladan Cihana Osmanlı Devletinin Domaniç‘te Kuruluşu“

DOMANİÇ MYO’DAN “YAYLADAN CİHANA” KONFERANSI

Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Meslek Yüksekokulu’nda eğitimci araştırmacı yazar Hasan Efe tarafından “Yayladan Cihana Osmanlı Devleti’nin Domaniç’te Kuruluşu” konulu bir konferans verdi. Konferans öncesinde Hasan Efe okul kütüphanesine imzaladığı kitaplarından hediye etti.

Arşiv belgeleri ve fotoğraflarla desteklenen konferans öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.Domaniç’in coğrafi ve sosyo-ekonomik yapısı ile konferansa giriş yapan Hasan Efe, Türklerden önce Domaniç’in tarihini, Osmanlı Devleti’nin nüvesini oluşturan Kayı boyunun Domaniç’e kadar göçünü ve Domaniç’te kuruluşunu, Hayme Ana, Şehit Saru Batu Savcı Bey, Ebe Hatun, Ebe Ana, Selim Ata, Mahmud Abdal, Koyun Baba, Sarıkız gibi tarihi şahsiyetleri, Sivri Kaya, Pazar Alanı gibi tarihi mekanları, Berçin ve Saruhanlar Kalesi gibi tarihi yapıları, Beşik Çamı gibi anıt eserleri anlattı.

Konferans sonunda Domaniç MYO Müdürü A. Bülent Gül tarafından okul adına teşekkür belgesi verildi.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, Cuma