Domaniç MYO' ya Yoğun İlgi

Domaniç MYO'ya yoğun ilgi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi(DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, yapılan tercihlere göre Domaniç MYO kontenjanlarının tamamına yakınının dolduğunu belirtti. Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı yeni açılan ve 2012-2013…

Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı yeni açılan ve 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nda eğitimine başlanacak olan Lojistik Bölümü'nün, ilk yılında olmasına rağmen kontenjanını yüzde 100 doldurduğunu ifade etti. Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı yeni dönem kayıtlarla ilgili şunları söyledi: "Meslek yüksekokullarındaki binlerce yeni kontenjanlık artışa rağmen meslek yüksekokulumuz tercih edilmede istediği oranı yakaladı. Yeni açtığımız Lojistik Bölümü kontenjanımız daha ilk yerleştirmede yüzde 100’lük doluluk oranını yakaladı. Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından açıklandı. YGS sonuçlarına göre Lojistik Bölümüne 60 normal öğretim, 60 ikinci öğretim olmak üzere toplam 120 öğrenci, işletme bölümü 30 ve muhasebe bölümü 30 olmak üzere toplam 180 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. Ek kontenjanlarla birlikte diğer kontenjanlarda dolacaktır. Ayrıca Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Bilgi Yönetimi programlarının açılması hakkında üniversite senatosundan karar alındı ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim dönemi ek kontenjanlarına yetiştirilmeye çalışılıyor. Her iki bölümünde ek kontenjanlara yetiştirilmesi durumunda 200 den fazla yeni öğrencinin Domaniç’e gelmesi söz konusu olacaktır. Domaniç Meslek Yüksekokulu geçen yıllara göre bu eğitim öğretim döneminde önemli sayıda öğrenci artışı gerçekleştirmiş olacaktır. Bu artışta Üniversite yönetimimizin aldığı yeni bölümlerin açılması kararı ile yapılan tanıtım çalışmalarının önemli etkisi olduğunu düşünüyoruz."

Son Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, Cuma