“Başarılı Mülakat Teknikleri ve CV Hazırlama“ semineri düzenlendi

                Kütahya Çalışma Ve İş Kurumu Müdürlüğü İle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ-Kamer) Kariyer ve Mezun Merkezi İşbirliği İle Domaniç Hayme Ana MYO'da Öğrencilere, Başarılı Mülakat Teknikleri ve CV Hazırlama Semineri Verildi.

                "VAZGEÇMEYİN, UMUTLARINIZI YİTİRMEYİN, SONUNDA BAŞARACAKSINIZ"

                Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesince, İş-Kur ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ-KAMER) Kariyer ve Mezun Merkezi işbirliği ile düzenlenen programda, öğrencilere iş hayatına atılmadan önce işe girişte karşılaşacakları mülakatlar ile ilgili bilgilendirmede bulunmak amacıyla Başarılı Mülakat Teknikleri ve CV hazırlama konusunda seminer verildi. 

                Öğrenci ve akademisyenlerin de ilgi ile izlediği seminerde, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Neşe Aygahoğlu işe giriş mülakatları öncesi, mülakat esnasında iyi bir mülakat süreci geçirmek için neler yapılmalı, nasıl davranılmalı, nelere dikkat edilmeli konularında bilgiler verdi. 

                Arzuladığı kariyer için birçok defa hayır cevabı alan ancak hayırlardan usanmayan ve anacına ulaşan ünlü bir kişinin kendi hayat hikayesini anlattığı videoyu izlettiren Ayğahoğlu, kişilerin birçok mülakata girilebileceğini, birçoğundan olumsuz cevap alınacağı, hayır cevabıyla karşılaşılacağını kaydederek, "Hiçbir zaman vazgeçilmemeli, umutları yitirmemelisiniz, sonunda başardığınızı göreceksiniz" dedi. İnsanın kendi yeteneklerini ve üstün yönlerini bilmesinin önemine dikkat çeken Ayğahoğlu, kendinizi tanıyınız, mülakatlarda üstün yanlarınızı gösteriniz. Farkınızı ortaya koyunuz şeklinde konuştu.

                Farklı mülakat tekniklerinden söz eden ve bazı görselleri izleyicilerle paylaşan Ayğahoğlu, diploma önemli ancak, işe başvurusu yapanlardan sizi farklı kılacak başka özelliklerinizde olması gerekiyor. Mülakatlarda artık bunlara dikkat ediliyor. Sosyal etkileşimlere, bir ekip içinde çalışma yeteneğine, işiyle ilgisi olmasa da onun sosyal etkileşimde bulunduğunu, ekip çalışmasına yatkın olduğunu ortaya koyan özellik ve yeteneklerine mülakatlarda dikkat ediliyor. Bunlar sizin işe alındığınızda ekip içinde çalışabilme özelliğinizi gösteriyor" dedi.

                Aynı seminerde ayrıca Ayğahoğlu iyi bir CV nasıl hazırlanır, CV hazırlarken nelere dikkat etmeli, neleri ön plana çıkarmalı konularında öğrencilere bilgilere aktardı, iyi bir CV hazırlamanın püf noktalarını gösterdi.

                Ayğahoğlu ayrıca Çalışma ve İş Kurumu programları, destekleri konusunda da öğrencileri bilgilendirdi.

                DPÜ-KAMER Koordinatörü Öğr.Grv. Feyyaz Ebeoğlu da, DPÜ KAMER ile ilgili bilgiler verdi. Üniversite Mezun sisteminin önemli olduğunun altını çizen Ebeoğlu, mezun olan öğrencilerin iş ve kariyer fırsatlarını yakalayabilmeleri için üniversitenin mezun bilgi sistemine kayıt olmalarını söyledi.

               

Son Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, Çarşamba