Genel Bilgiler

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ

Meslek Yüksekokulumuz 1994-1995 Eğitim Öğretim yılında gelişen ülke ekonomisine ve teknolojisine paralel olarak nitelikli insan gücü yetiştirme prensibi doğrultusunda eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Konum itibariyle mobilya sektörünün kalbi diye niteleyebileceğimiz İnegöl ilçesine 40 km, gelişmiş sanayisi ile öne çıkan Bursa iline 80 km ve Kütahya iline 79 km mesafededir. Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunun asıl hedefi önlisans programları aracılığıyla öğrencilerin kariyer kazanımlarını arttırıp ileride iyi birer yönetici olabilmelerini sağlamaktır. Teknolojik gelişmeleri takip edip bunları iş hayatlarında uygulayabilen yeniliklere ve gelişmelere açık bireyler yetiştirebilmek yüksekokulumuzun temel eğitim hedefidir.

KURULUŞ BİLGİLERİ

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulumuz YÖK Başkanlığı’nın 14/02/1994 gün ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d- 2. Maddesi uyarınca İktisadi ve İdari Programlar adı altında, 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında (Muhasebe - İşletmecilik) olarak iki program halinde açılmıştır.

ÖĞRENCİ DURUMUMUZ

Meslek Yüksekokulumuzda toplam 309 öğrenci,öğretim  görmektedir.

AKADEMİK PERSONEL DURUMUMUZ

8 akademik personelimiz bulunmaktadır. 

İDARİ PERSONEL DURUMUMUZ

13 personel çalışmaktadır.   1 Yüksekokul Sekreteri, 2 Bilgisayar İşletmeni, 1 Hizmetli,  1 Koruma ve güvenlik görevlisi,  4 özel güvenlik görevlisi, 1 kaloriferci ve 3 adet  Temizlik şirketi elemanıdır

BİNA DURUMUMUZ

Meslek Yüksekokulu hizmet binamız 2000 yılında hizmete girmiştir. 9 derslik, 2 Bilgisayar laboratuarı, 1 kütüphane, 260 kişilik konferans salonu ve 23 adet çalışma odaları mevcuttur.

MEVCUT PROGRAMLAR

* Bilgi Yönetimi Programı (Normal öğretim ve İkinci öğretim),

* Lojistik Programı (Normal öğretim) programları açıktır ve öğrenci alımı yapılmaktadır.

* Sosyal Güvenlik Programı (Normal öğretim) programları açıktır ve öğrenci alımı yapılmaktadır.

* Bankacılık ve Sigortacılık Programı (Normal öğretim) programları açıktır ve öğrenci alımı yapılmaktadır.

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZUN OLANAKLAR

LABORATUVAR

Meslek Yüksekokulumuzda 2 Adet Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır. Bilgisayar sayısı 74 adettir.

SPORTİF ALANLAR

Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin yararlandığı bir halı saha vardır. Bir adette basketbol, voleybol ve tenis kortunun bulunduğu çok amaçlı sahamız mevcuttur.

KÜTÜPHANEMİZ

Meslek Yüksekokulumuz kütüphanesinde öğrencilerimizin kullanımına sunulan kitap sayısı Türkçe yayın 3500 civarındadır. İngilizce yayın 25 süreli yayın 4 adettir. Bu kitapların  nitelikleri roman, hikaye, araştırma ve inceleme gibi eserlerden oluşmaktadır. Kütüphanemize günlük gazete ve ylık dergi alınmaktadır.

KANTİN

Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin kullanımına sunulan bir kantin vardır. 102 m2 alana sahiptir.

KONFERANS SALONU

2011 yılında yapımı tamamlanan ek binamıza 260 kişi kapasiteli bir konferans salonu yapılmıştır. Hem halkımızın hem de öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2022, Cuma