Staj Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

 

İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin  “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” yürürlüğe girmesi ile stajer öğrenciler de çalışanlar gibi İSG kapsamına alınmıştır. Bu nedenle öğrencilerimizin stajlarını sağlıklı ve sorunsuz yapabilmeleri için staj yapacak öğrencilerimizin iş güvenliği eğitim sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

İş güvenliği eğitim sertifikası iş güvenliği hizmeti sağlayan özel şirketlerden, staj yapılacak şirketlerden ve Üniversitemizin İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birim Koordinatörlüğü’nden alınabilmektedir. Öğrencilerimiz bu eğitimi hangi kurumdan alacağına ücret ve gün olarak değerlendirip kendisi karar vermelidir. İş güvenliği eğitimi 8 saat süreli bir eğitimdir.

Öğrencilerimiz staj yapacağı şirketlere staj başvurusu yaparken iş güvenliği eğitim sertifikası verip veremeyeceğini öğrenmeleri gerekmektedir. Eğer staj yapılan şirket bu eğitimi verecekse öğrencilerimiz alabilirler.  

Öğrenciler staj başlamadan, okulumuza staj başvurusu onayında iş güvenliği eğitim sertifikasını vermelidirler.

Öğrencilerimizin sahip olması gereken iş güvenliği eğitim sertifika çeşidi “az tehlikeli işyerleri için iş güvenliği eğitim sertifikası”  ve “çok tehlikeli işyerleri için iş güvenliği eğitim sertifikası” şeklinde olmalıdır. İş güvenliği eğitim sertifikası 3 yıl geçerli olmaktadır. Öğrencilerimizin daha önce sahip oldukları sertifika 3 yıl süresini geçmediyse geçerli olacaktır. 

06 Aralık 2017, Çarşamba / 716 defa okundu.