Kütahya SGK İl Müdürü İsmail Sayar, DPÜ Domaniç Hayme Ana Myo’da Düzenlenen Etkinlikte Sosyal Güvenlik Bölümü Öğrencileriyle Buluştu

Kütahya SGK İl Müdürü İsmail Sayar, DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO’da Düzenlenen Etkinlikte Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileriyle buluştu.

Kütahya SGK İl Müdürü İsmail SAYAR:

“KAYIT DIŞI KALMAYIN, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana MYO’da Konferans Salonunda gerçekleştirilen “ Sosyal Güvenlik Sistem, Hayatımızda Önemi ve Sürdürülebilirliği” konulu konferansta konuşan Kütahya Sosyal Güvenlik (SGK) Müdürü İsmail Sayar, kayıt dışılığın hem sisteme hem de kişilere zararı olduğunu kaydederek, “Kayıt dışı kalmayın, geleceğinize sahip çıkın dedi.

Domaniç Hayme Ana MYO Öğr.Gör. Dr. Salih Aytemur’un açış konuşmasıyla başlayan konferansta, Dr. Salih Aytemur, Dumlupınar Üniversitesi’nde Sosyal Güvenlik Bölümünün sadece Domaniç Hayme Ana MYO’da olan bir bölüm olduğunu, amacının alanında nitelikli, uzman kişiler yetiştirmek olduğunu kaydederek, Meslek Yüksekokulu olarak, bu alanda verilen eğitimlerle bunu gerçekleştirme hedefindeyiz. Sosyal Güvenlik sistemi sadece sosyal güvenlik öğrencilerini ilgilendiren bir konu değil, hayatımızın her alanında hepimizi ilgilendiren bir konu.” dedi.

DPÜ bünyesinde tek Sosyal Güvenlik Bölümü olan okul olduğunu, Sosyal Güvenlik Sistemiyle ilgili Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar’ı bu konferansta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, üniversite ve okul adına teşekkür etti.

SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, Dumlupınar Üniversitesi’nde bir Sosyal Güvenlik Bölümü açılması için yıllarca çok çaba sarf ettiklerini, Domaniç Hayme Ana MYO’nun bunu başarmış olmasından son derece mutluluk duyduğunu belirterek, bunu başarmanız nedeniyle okul idarecilerinizi tebrik ediyorum dedi.

SGK’larında istihdamda önceliğin Sosyal Güvenlik Bölümlerinde olduğunu kaydeden Sayar, öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmelerini, her zaman destek olacaklarını belirtti.

Sosyal Güvenlik Sisteminin gelişimi, yapılan reformalar, SGK’nun tek çatı altında birleştirilmesi konularında bilgiler veren Sayar, SGK sisteminin günümüzde hemen hemen herkesi sisteme dahil ettiğini söyledi. Sayar, Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sisteminin diğer ülke sistemlerinden üstün yönlerine de değinerek, örneklerle bilgiler verdi. Sosyal Güvenlik Sisteminin sürdürülebilirliği için gelir elde etmesi gerektiğinin altını çizen Sayar, kurum gelirlerinin sigorta primlerinden sağlandığını belirterek, sistemin sürdürülebilirliğini etkileyen en önemli faktörlerin başında gelenin kayıt dışılık olduğunu, kayıt dışılığın hem kuruma, hem kişilere hem ülkeye zarar verdiğini, kayıt dışı çalışmanın çok olumsuzlukları olduğunu anlatarak, “kayıt dışı kalmayın, geleceğinize sahip çıkın, dedi.

SGK Sistemi ve sürdürülebilirliği ile 5510 Sayılı Kanun ile yapılan bir kısım önemli maddeler hakkında bilgiler sunan Sayar, ilgili kanun ve bir kısım Sosyal Güvenlik hakları konusunda bilgiler verdi.

Konferansı, Okul Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Dr. Vural Akar, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ali Kosat, MYO Sekreteri Ali Gezer, Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencilerinin ile birlikte diğer bölüm öğrencileri de ilgiyle izlediler.

Konferans sonrası öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan İl Müdürü Sayar, konferansa gösterilen ilgi nedeniyle memnuniyetini dile getirdi.

Konferansın ardında verdiği bilgilerden dolayı SGK Kütahya İl Müdürüne okul adına teşekkür eden Öğr.Gör. Dr. Salih Aytemur, günün anısına çini bir tabak hediye etti.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021, Cuma