2022 YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerimizin Kayıt İşlemleri

2022 YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ

2022 YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yeni yerleşen adaylar, kayıtlarını 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında E-devlet üzerinden yapabilecektir. E-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır, E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, kayıt işlemlerini yerleştikleri fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarına şahsen başvurarak 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir. Şahsen kayıtlar 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 17.00’de sona erecektir.

2022 YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına göre kayıt işlemleri aşağıdaki linkte yer alan açıklamalara göre yapılacaktır.

Açıklama için tıklayın.

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME VE DERS KAYIT İŞLEMLERİ

E-devlet üzerinden e-kaydını ya da yerleştiği fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokuluna şahsen başvurarak kaydını yaptıran öğrenciler, 04-05 Ekim 2022 mazeretli ders kayıt tarihlerinde güz yarıyılı ders kayıtlarını da yaptırmak zorundadırlar. Ders kaydını yapmayan öğrenci güz yarıyılı derslerine devam edemeyecektir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler harç ödemeyecektir. Ancak, ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ders kayıtlarını tamamlayabilmek için harç ödemek zorundadırlar.

Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Devlet yükseköğretim kurumlarında bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

26 Eylül 2022, Pazartesi / 100 defa okundu.