“Dijital Kültür ve Algı Yönetimi“ Konferansı Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nda konferans veren Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Akademisyen-Yazar Sefer Darıcı, dijital kültürün artık yepyeni bir boyuta ulaştığını söyledi. DPÜ Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen "Dijital Kültür ve Algı Yönetimi" konferansında konuşan Adli Bilimciler Derneği Algı Araştırmaları (ALARM) ve Davranış Analizi Birimi (DAB) Başkanı Sefer Darıcı, “İnternet çocuklarımızın bakıcısı değil. Ebeveynlerin sorumluluklarının farkında ve bilincinde olarak hareket etmesi gerekiyor. İçinde bulunduğumuz çağda dijital ortam sürekli farklı içeriklerle çocuklara ve gençlere ulaşmaya çalışıyor. Bu içerikler kimi zaman zararlı olabiliyor. Birçok uygulama, içerik çocukların psikolojik olarak nasıl etkilendiği konusunu gözardı edebiliyor veya kasıtlı olarak bunu kullanabiliyor. Gençlerin bilinçaltına kimi zaman kültürel ve manevi değerlerimizle alakasız ve hatta bunlarda erozyona sebep olabilecek bilgiler aktarılabiliyor. Uzun süreli kullanım tutum ve davranışlarda değişikliğe sebep olabiliyor” dedi.

Haberin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, Perşembe