Bilgi Yönetimi (NÖ)

BİLGİ YÖNETİMİ PROGRAMI

Bilgi Yönetimi alanı ülkemizde ihtiyaç duyulan ve yeni gelişmekte olan bir alandır. Bu alan iletişim, öğretim tasarımı, gelişim ve öğrenme, bilgisayar bilimleri gibi farklı alanlar ve disiplinler arasında birleştirici bir alan niteliğindedir.Türkiye de ve dünyada gelişen koşullara bakılarak programdan mezun olacak öğrencilerin gelecekte oluşacak olan şartlara bakılarak ekonomik ve bireysel bir kalkınmada etkin rol oynayacakları görülecektir. Bilgi Yönetimi sadece bölgesel değil ulusal çapta bir eğitim içerdiğinden ara iş gücü sürekli bir gerekliliktir. Bilgi Yönetimi Önlisans Programı bilgi çalışanı olarak nitelendirilen, bilgisayarla ileri düzeyde tanışık orta kademe işgücü yetiştirmeye yönelik bir programdır. Bilgi işçilerinin ortak özelliği, yaptıkları iş ne olursa olsun, günlük faaliyetlerinin önemli bölümü bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, bilgiyi iletmek ve bilgiyi saklamak gibi temel işlemlerden oluşmaktadır Bilgi Yönetimi Önlisans Programının amacı öğrencilerine;

  • İşletmelerde güncel yazılımları etkin ve verimli kullanma becerisi kazandırmak
  • İşletmelerde Bilgi Yönetimi kavramları ve deneyimini kazandırmak
  • İnternet ortamında kurumsal iletişim ve birlikte çalışma deneyimi kazandırmak
  • İnternet ortamında girişim ve yönetim için gerekli deneyimleri kazandırmak olarak özetlenebilir

Programdan mezun olacak öğrencilerin, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları (Eğitimde Büro Yönetimi, Genel İşletme, İşletim Sistemleri, Masaüstü Yayıncılık, İşlem tabloları, Çoklu Ortam Uygulamaları, Kurumsal İletişim ve Birlikte Çalışma, Yönetim ve Organizasyon, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Toplam Kalite Yönetimi, İşletme Yönetimi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku gibi) derslerde İşletmelerin ihtiyaç duydukları ara eleman açığını dolduracakları göz önüne alınmıştır. "Bilgi Yönetimi alanı ülkemizde ihtiyaç duyulan ve yeni gelişmekte olan bir alandır. Bu alan iletişim, öğretim tasarımı, gelişim ve öğrenme, bilgisayar bilimleri gibi farklı alanlar ve disiplinler arasında birleştirici bir alan niteliğindedir.Türkiye de ve dünyada gelişen koşullara bakılarak programdan mezun olacak öğrencilerin gelecekte oluşacak olan şartlara bakılarak ekonomik ve bireysel bir kalkınmada etkin rol oynayacakları görülecektir. Bilgi Yönetimi sadece bölgesel değil ulusal çapta bir eğitim içerdiğinden ara iş gücü sürekli bir gerekliliktir.

MEZUNİYET VE İSTİHDAM KOŞULLARI

Programdan mezun olan öğrenciler " Bilgi Yönetimi Meslek Elemanı " unvanı alacaklardır. Öğrenciler mezun olduktan sonra, kamu ve özel sektöre ait işletmelerin birçok departmanında ara eleman olarak çalışabileceklerdir.

DİKEY GEÇİŞ YAPABILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

  • Bilgi ve Belge Yönetimi
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
  • İşletme,İşletme Bilgi Yönetimi
  • İşletme Enformatiği
  • İşletme-Ekonomi
  • Lojistik Yönetim
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
Son Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022, Çarşamba